Skip to main content
nieuws

Hoe is het met ….. Henny

By 29 april 2024No Comments

In de nieuwsbrief van januari jongstleden kondigden we het al met groot enthousiasme aan. Een artikel over een ex-collega in deze nieuwsbrief-editie. Tien jaar lang zwaaide ze de scepter achter onze servicebalie dus we zijn razend benieuwd naar haar verhaal. Hoe heeft ze al die ‘Loods’-zware jaren ☺ ervaren en wat doet ze momenteel?

Een afspraak werd ingepland en op een regenachtige dag eind maart rondom de klok van 11.00 uur werd de koffie geserveerd, de dictafoon aan geslingerd voor uiteindelijk een gezellig gesprek met de uit Schuinesloot afkomstige Hendrikje Kuiper – Mol.

Henny, getrouwd met Jurrie Kuiper, was toen haar kinderen nog jong waren, een ondernemende moeder. Actief bij de activiteiten op school, waarbij ze daar onder anderen handwerkles gaf en ga zo nog maar even door. In het bezit van een auto kon deze bezige bij ook alle kanten op. Handig want huize Kuiper – Mol lag in het buitengebied van eerdergenoemde Schuinesloot en daardoor voorkwam het vast-roesting aan huis.

Totdat ze een baan kreeg binnen de zorg en in deze sector heel wat jaren ervaring opdeed als huishoudelijk hulp en assistent begeleider. Er ging heel wat tijd inzitten en dat in combinatie met de bouw rondom het huis zorgde voor zelfs wat te veel tijdinbeslagneming in combinatie met de zorg over zoon Chris en dochter Dilana. Tijdens de puberjaren van de beide koters besloot ze daarom meer thuis te zijn om het reilen en zeilen onder haar hoede te nemen. Maar Henny wil actief blijven dus lang stilzitten komt niet in haar woordenboek voor. Met het ouder worden van Chris en Dilana wilde ze maar wat graag weer haar maatschappelijke carrière oppakken.

Ondertussen kregen ambitieuze dochter Dilana en schoonzoon Ralph het idee om de voormalige koekjesfabriek van Boom in Zwolle over te nemen en te transformeren naar een Self-Storage bedrijf richting de particuliere – en zakelijke markt. Het zou de naam Loods 038 krijgen. Het runnen van een bedrijf en de nog op handen zijnde studieverplichtingen maakten voor Dilana en Ralph de agenda dusdanig vol dat Henny een welkome aanvulling werd binnen Loods 038. Een typische win-win situatie werd hiermee gecreëerd en ze voelde zich als een vis in het water achter de servicebalie van Loods 038.

De eerste dagen werkte Henny eerst samen met dochter Dilana maar al snel was ze volledig ingewerkt en runde ze alleen de servicebalie. En met het onder de knie krijgen van de softwaresystemen, waarin ze zelf nooit had verwacht om deze te snappen, bleef ze hangen bij Loods 038. Van vier dagen in de week tot soms alle dagen tijdens de vakanties.

Het contact met de mensen sprak haar het meest aan, antwoord ze wanneer er gevraagd wordt naar wat haar baan nu zo leuk maakte. Gedurende de jaren kreeg ze een steeds hechtere band met de huurders, waardoor het nogal eens voorkwam dat ze in vertrouwen werd genomen over privé situaties. Een vertrouwensband ontstond waardoor er regelmatig aangeschoven werd voor een bak koffie. Uiteraard maakte ze ook nu en dan nare ervaringen mee met de huurders maar over het algemeen was ze heel blij met haar werk, “ik hou gewoon van mensen, denk dat dat het is”, aldus Henny terwijl we verder keuvelen over haar jaren bij Loods 038. Ze is er ook niet het type voor om oppervlakkige gesprekken te voeren, ze is een mensenmens. Geen weerpraatjes voor Henny. ☺

De eerste jaren dat ze haar werk deed woonde ze nog in Schuinesloot. Dus vijfenveertig minuten in het autootje heen en datzelfde uiteraard ook voor de terugweg. Maar ze verhuisde met haar Jurrie uiteindelijk naar het prachtige Wanneperveen waardoor de afstanden kleiner werden, niet alleen richting haar balie maar ook richting het jonge gezin van dochter Dilana en schoonzoon Ralph die zich ondertussen hadden gesetteld in Meppel.

Het werk bleef vooral de eerste jaren een mooie ambitieuze uitdaging voor Henny. Computersystemen leren kennen, zorgen dat de opslagboxen steeds meer en meer gebruikt werden… Het was voor Henny haar lust en haar leven. Snapte ze even iets niet dan kon ze altijd Ralph bellen voor ondersteuning. “Ik belde ook alleen wanneer ik er zelf echt niet meer uitkwam “ zegt ze glimlachend.

Toch was uiteindelijk het grote succes van Loods 038 de reden dat ze besloot te stoppen. Haar ambitie was om de opslagruimtes vol te krijgen maar op het moment dat het bedrijf steeds meer aanvragen kreeg werd daarmee voor haar de uitdaging ook een beetje weggenomen.

Tevens was dit de tijd dat ze al minder ging werken en vulde ze het merendeel van haar week met het oppassen op haar kleinkinderen. Daarnaast vond ze het ook genoeg geweest dat de lijnen tussen privé en werk in elkaar overgingen. Het ging bewonderenswaardig goed maar na tien jaar was het genoeg geweest. Ze wilde haar horizon gaan verbreden en na een gesprek met haar man Jurrie hakte ze de knoop door.

Op een prachtige zonnige junidag in 2021 deed ze de mededeling en daarmee nam ze afscheid van zoals ze zegt prachtige jaren bij Loods 038. Ze staat er nuchter in Henny Kuiper – Mol. Uiteraard trots op wat er na al die jaren neergezet is maar als moeder van Dilana altijd meegegroeid met de ambitieuze ideeën van haar dochter.

Zoals de meesten het ondertussen wel zullen weten zijn Ralph en Dilana momenteel druk bezig met het realiseren van een prachtige locatie
De Toren Meppel. De oude voormalige watertoren van Meppel zal worden omgetoverd tot een horecalocatie met vergader- en workshopruimte. Henny heeft er ook alle vertrouwen in dat ook dit nieuwe project een succes zal worden.

Ze heeft na haar vertrek nog wel even her en der gesnuffeld bij bedrijven maar ze merkte al snel dat ze daar de dynamiek van weleer miste. Een blessure aan haar knie maakte vorig jaar ook een voortijdig einde aan een functie elders maar Henny staat er al enige tijd weer fit op! Op het moment van het tikken van dit artikel is ze nog in between jobs, maar nog nooit zo klaar geweest voor een dynamische functie bij een idem bedrijf en waar ze vooral met mensen in contact kan staan. En dat gaat haar vast en zeker lukken!

De tien jaar achter onze Loods 038-servicebalie zal ze voor altijd koesteren als leerzame maar vooral dierbare jaren.

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen en mooie verhalen?
Meld u dan aan via onderstaande link en u ontvangt ieder kwartaal een nieuwsbrief in uw mailbox.
http://eepurl.com/iIFmL6

Close Menu

Contactgegevens

  • Schoenerweg 1B 8042PJ Zwolle

Openingstijden kantoor

  • Ma - Vr 09:00 - 16:00 uur
  • Za 09:00-12:00
  • Zo gesloten
 

Openingstijden opslag

  • Ma - Zo 06:00 - 23:00 uur
 

Bel mij terug