Skip to main content
nieuwsOpslagtips

Maak méér ruimte met minder m2

By 23 maart 2015No Comments

Hoe groot je woning ook is, vaak lijkt het of je meer spullen hebt dan ruimte. Al je bezittingen nemen zoveel ruimte in dat verhuizen naar een grotere woning de enige oplossing lijkt. Natuurlijk, dit kan een oplossing zijn, maar dit is niet altijd de beste oplossing.

In plaats van investeren in een groot en dus kostbaar huis zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen om meer ruimte te creëren in elke kamer.

Keuken

De keuken is een belangrijke plaats waar allerlei soort rommel ophoopt. Denk aan lelijke schaaltjes die bij de uitzet in je maag werden gesplitst, 3 stoompannen die je op de bruiloft hebt gekregen, of verjaardagsprullaria die je om de lieve vrede te bewaren maar op het aanrecht laat staan. Voor je het weet, staat je keuken vol met rommel.

In plaats van de keukenkasten en lades overvol te laten raken, neem de tijd om al het keukengerei eens goed onder de loep te nemen. Zijn er meerdere items die je voor hetzelfde kunt gebruiken. Denk aan een blender of mixer , die vaak veel dezelfde functies hebben. Heb je deze echt beide nodig? Het is misschien geen verkeerde keuze om er één weg te geven aan een kennis of om er op marktplaats nog een beetje kleingeld van te maken. Neem ook eens een kritische kijk op de plastic mokken die staan opgestapeld. Waarschijnlijk zijn het 20 verschillende, wellicht al in het bezit sinds de basisschool, waarvan de meeste niet meer worden gebruikt. Doe ze weg en schaf 1-3 types aan die stapelbaar zijn en je bespaart al een hoop ruimte.

Badkamer

Nog een ruimte waar veel overbodige spullen en rommel rondslingeren. Tientallen potjes dubieuze lotions, gekregen op dezelfde verjaardagen als de prullaria uit de keuken, stapels handdoeken en andere producten vullen de badkamer kastjes en de ruimte hieromheen.

In plaats van een grote badkamer kun je denken aan slimme opbergmogelijkheden als kastjes boven het toilet of de deur. Bekijk de link voor meer slimme opbergmogelijkheden voor je badkamer.

Slaapkamer

Hoewel slaapkamers vaak ruim zijn en dus relatief veel ruimte in beslag nemen, worden ze over het algemeen weinig gebruikt als opbergruimte. Kasten worden gevuld met kleding en schoenen, waarna er weinig ruimte over is voor andere zaken. Op 2 manieren kun je de slaapkamer efficienter inzetten als opbergruimte

Planken

Stapels DVD’s (Ja, niet iedereen heeft Netflix) die over de grond slingeren? Boeken als 50 Shades of grey of (iets meer ambitieus) Piketty in de hoek slingeren. Hang wat nette planken op en maak ruimte op de vloer.

Onder het bed

Dit is een mooie plek om spullen op te slaan die je niet vaak gebruikt óf spullen die je juist op je slaapkamer nodig hebt. Dit laatste omdat dit een plek waarvan je snel vergeet wat er ook al weer ligt. Indien er spullen liggen die je associeert met de slaapkamer is gemakkelijker om te onthouden.

 

Voordat je de stap neemt naar een grote woning, implementeer enkele van deze tips. Het kan zo maar zijn dat verhuizen nog een paar jaartjes kan worden uitgesteld.

Close Menu

Contactgegevens

  • Schoenerweg 1B 8042PJ Zwolle

Openingstijden kantoor

  • Ma - Vr 09:00 - 16:00 uur
  • Za 09:00-12:00
  • Zo gesloten
 

Openingstijden opslag

  • Ma - Zo 06:00 - 23:00 uur
 

Bel mij terug