Skip to main content
Opslagtips

How-To: Het opslaan van antieke meubelen

By 11 juli 2023april 29th, 2024No Comments

Zijn je antieke meubelen ineens niet meer hip, of heb je er tijdelijk even geen ruimte voor? Het is van zeer groot belang dat je je antieke meubelen goed opslaat, wil je ze later onbeschadigd weer in gebruik kunnen nemen. Hier een paar handige tips voor het opslaan van deze oudheden.

De volgende punten zijn zeer belangrijk bij de opslaan van antieke meubelen:

 

1. Kies de juiste ruimte

Luchtvochtigheid, tempratuur, en Lichtinval kunnen meubelen na verloop van tijd een hoop schade aanrichten. Vermijd daarom kelder en zolder, maar kies altijd voor een kamer, of opslag-box waar je de controle hebt over tempratuur en luchtvochtigheid.

 

2. Verplaats het voorzichtig

De hobbels, stoten en regendruppels waar een antiek meubelstuk vaak mee te maken krijgt tijdens een verhuizing valt vaak niet mee, en kan grote invloed hebben op de waarde van jouw antieke stuk.

Kijk altijd eerst voor je gaat verhuizen of je, je spullen minder groot/zwaar kunt maken. Kijk of er demontabele onderdelen zijn, voornamelijk breekbare onderdelen zoals spiegels. Demonteer deze en bescherm ze met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic, dekens of andere beschermende dingen.

 

3. Niet Stapelen

Wil je wat ruimte besparen door je stoelen op de eettafel te zetten?

Neem het risico niet! Door het gewicht kan een meubelstuk een afdruk dan wel andere beschadiging achterlaten op het andere meubelstuk. Of in een erger geval kan een meubelstuk zelfs barsten of breken. Om dit te voorkomen raden wij aan om elke stuk vrij neer te zetten in de natuurlijke positie van het meubelstuk.

 

4. Vermijd zonlicht

Wanneer mogelijk kies voor een opslag-box zonder raam/dakraam, vermijd in ieder geval dat jouw antiek aan zonlicht wordt blootgesteld. Veel zonlicht kan bepaalde oppervlakten aan een meubel vervagen.

Is een ruimte met zonlicht jouw enige optie? Bedek dan de meubelen met UV werend materiaal.

 

5. Pas op met plasticfolie

Plastic lijkt een goede manier om je meubelen te beschermen, maar als je dat er lang omheen laat zitten kan het zijn dat het meer kwaad dan goed doet.

Plastic kan condens en vocht vasthouden, dat kan dus bijvoorbeeld lijden tot schimmel. Gebruik daarom eerder een zachte dekens of lakens.

 

6. Investeer in een goede verzekering

Zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen neemt, kan er nog steeds iets misgaan. Als je antieke spullen hebt van hoge waarde, verzeker ze eerst dan kun je zeker met een gerust hart de boel verplaatsen/verhuizen.

Tips om uw antieke meubelen veilig op te slaan

Met deze tips moet het lukken om uw meubels veilig op te slaan!

Close Menu

Contactgegevens

  • Schoenerweg 1B 8042PJ Zwolle

Openingstijden kantoor

  • Ma - Vr 09:00 - 16:00 uur
  • Za 09:00-12:00
  • Zo gesloten
 

Openingstijden opslag

  • Ma - Zo 06:00 - 23:00 uur
 

Bel mij terug