Skip to main content
nieuwsOpslagtips

Tips om spullen in je unit terug te vinden

By 27 mei 2022april 29th, 2024No Comments

Je hebt het nodig, en wel nu! En het staat in je Self-Storage unit ….ergens.

Het komt meer dan eens voor. Wanhopig op zoek naar iets wat in de opslagruimte moet staan, maar waar? Het zit in één van de vele dozen, in de Lidl tas of de koffer die we in de ruimte hebben geplaatst. Ik weet nog goed dat ik dacht: “Als ik het hier neer leg, weet ik het in ieder geval te vinden als ik het nodig heb”. Niet dus.

Het zit dus ergens in een doos, of in een tas in een doos of visa versa. Wat is de beste manier om deze speld in de hooiberg te vinden?

Allereerst, neem diep adem en houd die rust. Wees blij dat je een ruimte hebt waar je de spullen kwijt kunt die je niet iedere dag nodig hebt. Als je het in de Self-Storage ruimte hebt gezet moet het er nog zijn, hier enkele tips om het terugvinden ervan zo makkelijk mogelijk te maken.

 • 1. Begin vroeg.

  Ga zo vroeg mogelijk naar de opslagruimte. Vooruit, direct om 6 uur ’s ochtends is nu ook weer niet noodzakelijk, maar begin vroeg zodat je de hele dag nog voor je hebt. Begin met een kop sterke koffie om alles goed op gang te krijgen. Neem wellicht een grote fles water mee, wat snacks en een zaklampje om alle goed te belichten. En vooral, ga aan de slag!

 • 2. Neem een vriend mee.

  Niet die gast die enkel roept: “Waar heb je het laatst gezien dahhn..?”, maar iemand die van aanpakken weet en het liefst een beetje kracht in het lijf heeft om enkele zware dozen te verplaatsen. 

 • 3. Neem een tas voor vuilnis en donaties mee.

  Als je toch de spullen in je handen hebt, kun je de tijd net zo goed aangrijpen om te bepalen of je de spullen allemaal nog wel nodig hebt. Je voorkomt dat je die ouderwetse tv keer op keer verplaats zonder deze te gebruiken, terwijl je er iemand anders wellicht blij mee kunt maken. 

 • 4. Begin de zoektocht naar vergelijkbare items.

  De kans is groot dat er met inpakken op een bepaalde manier is nagedacht welke spullen logischerwijs bij elkaar horen. Zo heb je dozen voor keukenspullen, winterkleding etc. De kans dat je een hengels tussen panty’s vind is niet zo groot. Pak een paar dozen uit de unit waar vergelijkbare spullen zitten als hetgeen je naar op zoek bent. Hier heb je de grootste kans om deze spullen te vinden. 

 • 5. Verplaats doorzochte dozen.

  Zitten de spullen die je zoekt niet in een doos? Zet deze dan aan de kant, hiermee voorkom je dat dozen later nog een keer worden doorzocht. Dit heeft geen nut en kost enkel kostbare tijd. 

 • 6. Voorkom afleidingen.

  Dit is niet de tijd om die leuke doos met LP’s door te spitten en jeugd herinneringen op te halen, bewaar dat voor een andere keer. Zit de hengel niet in de doos? Sluit de doos en zoek verder.  

 • 7. Neem pauzes

  Hebben de eerste 10 dozen geen resultaat opgeleverd, neem dan even een pauze. Maak een ommetje en laad de accu weer op om verder te zoeken. Met het feit dat het in de eerste 10 dozen niet zit heb je de zoektocht al redelijk afgebakend, dat is een goede zaak. Je bent er bijna. 

 • 8. En….jackpot!

  Je hebt het gevonden. Zet het meteen apart en zet de overige spullen weer netjes in de unit.

Bedank je maat en het is tijd om de succesvolle zoektocht te vieren, gooi de hengel maar uit!

Close Menu

Contactgegevens

 • Schoenerweg 1B 8042PJ Zwolle

Openingstijden kantoor

 • Ma - Vr 09:00 - 16:00 uur
 • Za 09:00-12:00
 • Zo gesloten
 

Openingstijden opslag

 • Ma - Zo 06:00 - 23:00 uur
 

Bel mij terug