Skip to main content
gastblog

Verhuizen? Tips!

By 7 juli 2015september 20th, 2017No Comments

Verhuizen wordt door veel mensen als een hectische en stressvolle beslommering gezien. Hoewel het bijna altijd uit vrije wil is en het verlangen om het nieuwe huis te betrekken veelal prevaleert, zien veel mensen flink op tegen het feitelijke verhuiswerk: het inpakken en het sjouwen. Uitbesteden door een verhuisservice in te schakelen kan, maar is vanzelfsprekend niet kosteloos. Dit hoeft overigens niet duur te zijn: er zijn genoeg spelers op de markt die het vanaf EUR 500 voor je doen. Maar als de hele verhuizing sowieso al flink in de papieren loopt, is het het overwegen waard op het gewoon zelf te doen. Intensiever, maar goedkoper. En – theoretisch – een stuk stressvoller. Toch is dat laatste niet nodig wanneer er goed voorbereid wordt en wanneer even van te voren de rust genomen wordt om het sjouwen en inpakken goed te plannen. Lees hier vijf tips die je hierbij helpen!

  1. Begin vroeg

Cliché, maar zeer belangrijk. Vandaar dat dit op plek één staat. Haast is immers één van de grootste stressfactoren. Koop dus op tijd genoeg dozen en reserveer tijdig genoeg opbergruimte. Dat laatste is niet onbelangrijk, want voor grote objecten uit één deel, zoals boekenkasten, zitbanken en bedden, is in de regel bij vrienden of familie geen plaats. Zodoende kun je in alle rust, en gespreid over meerdere dagen, de inboedel inpakken.

  1. Pak in volgens een systeem

Pak kamer voor kamer in en noteer op de dozen uit welke kamer de inhoud van de doos komt en wat er ongeveer in de doos zit. Dit is met name relevant voor het uitpakken in het nieuwe huis: hier wordt zodoende aanzienlijke tijd bespaard.

  1. Vulmateriaal & gewicht

Aangaande die verhuisdozen: zorg voor vulmateriaal waarmee breekbare objecten kunnen worden klemgezet en let daarnaast op het gewicht van de (volle) verhuisdoos. Een verhuisdoos vol met boeken is niet te tillen, dus verdeel dit.

  1. Gebruik een verhuischecklist

Op internet is gemakkelijk een checklist voor verhuizen te vinden, zoals hier. Raadpleeg zo’n checklist ook daadwerkelijk. Zodoende vergeet je als het niet goed niets.

  1. Regel een verhuisbusje

Zelf verhuizen betekent ook zelf vervoeren. Reserveer dus tijdig een verhuisbus(je) en zorg ervoor dat alle grote objecten hier ook inpassen. Zorg ook voor een aantal sjouwvrienden.

Ready to go? Veel succes en houd het hoofd koel!

 

 

Dit artikel valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van Loods 038

Close Menu

Contactgegevens

  • Schoenerweg 1B 8042PJ Zwolle

Openingstijden kantoor

  • Ma - Vr 09:00 - 16:00 uur
  • Za 09:00-12:00
  • Zo gesloten
 

Openingstijden opslag

  • Ma - Zo 06:00 - 23:00 uur
 

Bel mij terug