Wat is self-storage?

Het idee voor self-storage komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en het maakte er daar ongeveer 30 jaar geleden al een grote opmars. In de jaren ’90 werd het geintroduceerd in Europa en de markt groeit hier nog sterk. Self-storage biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om tijdelijk een opslagruimte te huren op basis van de opslagbehoefte van de klant. Doordat een klant de opslagruimte tijdelijk kan huren, betaalt deze alleen op het moment dat de opslagruimte echt nodig is en omdat bijna elke gewenste grootte opslagruimte gehuurd kan worden betaald de klant daarnaast nooit te veel.

Omdat er altijd een opslagruimte gekozen kan worden naar de behoefte van de klant, kan men ook praktisch alles opslaan, of het nu kort, lang, breed of hoog is. Men kan de opslag gebruiken voor een complete inboedel, of slechts voor enkele dozen met archiefmateriaal. Ook kan men er voor kiezen een oldtimer of motor op te slaan.

Self-Storage biedt klanten gemak. Klanten die een opslagruimte huren bij een self-storage bedrijf stellen verschillende transportmiddelen ter beschikking om de klant zo min mogelijk zelf zware goederen te laten tillen.

Wat heeft Self-Storage mij te bieden?

Self-Storage biedt klanten vrijheid. Door ruime openingstijden kunnen klanten bij hun goederen wanneer zij dat willen en zijn niet afhankelijk van aanwezigheid van iemandĀ  in de self-storage faciliteit. Met hun eigen toegangspas en sleutel kun je de opslagruimte beschouwen als je eigen garagebox waar je spullen kwijt kunt; alleen met het voordeel dat je wanneer je geen ruimte meer nodig bent je ook niet meer hoeft te betalen.

Self-Storage biedt klanten veiligheid. Wanneer u opslagruimte huurt bij een self-storage bedrijf wilt u er zeker van zijn dat uw goederen er veilig zijn opgeborgen. Het zijn immers goederen die een hoge materiele of emotionele waarde vertegenwoordigen. Daarom wordt hier ook veel energie in gestoken om te zorgen dat uw spullen veilig zijn. Zo is er actieve toegangscontrole om alleen bevoegden toe te laten tot het pand en heeft alleen u een sleutel tot uw opslagruimte. Maar veiligheid gaat verder. Ook brandveiligheid behoort hier toe en self-storage bedrijven nemen dan ook de maatregelen die noodzakelijk zijn om het risico op brand te minimaliseren.