Skip to main content
nieuwsOpslagtips

Wat te doen met verhuisdozen na de verhuizing

By 12 februari 2024april 29th, 2024No Comments

Eindelijk, alles uitgepakt. Alle dozen zijn leeg. Je hebt een plekje gevonden voor alle dierbaarheden in het nieuwe onderkomen. Dan blijft er nog één ding over: wat moet je toch met al die verhuisdozen die je nu over hebt? Gooi je ze gewoon weg? Natuurlijk niet! Er zijn vele andere mogelijkheden voor de overgebleven dozen die veel beter zijn.

Hier enkele suggesties wat te doen met de overgebleven verhuisdozen:

 

Wat te doen met overgebleven verhuisdozen na een een verhuizing

Gebruikt dozen weggooien? Zonde!

Geef je verhuisdozen een tweede leven

Recyclen:

Sommige dozen zullen zijn beschadigd of vuil geworden, dusdanig dat ze niet meer kunnen worden gebruikt voor een volgende verhuing.  Zet deze apart en breng ze naar de oud papier container waar ze alsnog een tweede leven krijgen.

Bewaren:

Maak niet de fout dozen weg te gooien die nog in een uitstekende staat verkeren. Zonde! Weet je nog hoe lastig het was goede stevige verhuisdozen te vinden voor deze verhuizing? Gebruik deze dozen om spullen te bewaren die je niet direct nodig hebt en zet het bijvoorbeeld in je schuur of kelder. Dozen die je op dit moment niet kunt gebruiken vouw je in elkaar, zo nemen ze niet no veel ruimte in. Ze staan voor je klaar mocht je besluiten wederom te verhuizen.

Weggeven:

Wanneer je inschat een langere tijd geen verhuisdozen nodig te hebben en je hebt geen goede plek om ze zo lang op te slaan, zijn er altijd mensen die lopen te springen om een stel handige verhuisdozen. Je broer die verhuisd, of bijvoorbeeld de buurvrouw die flink aan het reorganiseren is. Wanneer zij deze dozen van je krijgen toven je bij hen in ieder geval een glimlach op het gezicht. Ken je zo niemand in je directe omgeving die dozen zoekt, kun je ook de dozen op een weggeefhoek op Facebook plaatsen, grote kans dat er zo iemand bij je op de stoep staat.

Verkopen

Dan is er uiteraard altijd nog marktplaats. Als je een wat groter aantal dozen hebt, liefst allemaal in dezelfde maat, kunnen zo ook nog best wat geld opleveren. Vermeld even de exacte maten en aantallen en wie weet ben je er zo van af én levert het nog een klein bedrag op, waarmee je een deel van de aanschafprijs weer terugverdient.

Een laatste tip:

bedenk vooraf wat je na de verhuizing met de dozen gaat doen. Dit voorkomt stress tijdens het uitpakken bij je verhuizing. Succes!

Close Menu

Contactgegevens

  • Schoenerweg 1B 8042PJ Zwolle

Openingstijden kantoor

  • Ma - Vr 09:00 - 16:00 uur
  • Za 09:00-12:00
  • Zo gesloten
 

Openingstijden opslag

  • Ma - Zo 06:00 - 23:00 uur
 

Bel mij terug