Skip to main content
In de spotlightnieuwsvideoZakelijk nieuws

Miniatuur trekkers in de opslag

By 26 juni 2015september 20th, 2017No Comments

“Wij hoeven nooit een vierkante meter meer te huren dan we daadwerkelijk nodig hebben.” – Marianne Lammers – Marge Models

In deze “In de spotlight” maken we kennis met Marge Models. Sinds langere tijd huren zij opslagruimte bij Loods 038 voor de bedrijfsvoorraad van miniatuur tractoren. We gaan in gesprek met Marianne Lammers, mede-eigenaar van het bedrijf.

Wat voor bedrijf is Marge Models?

Wij zijn in 2008 gestart met Marge Models. Wij laten in China schaalmodellen maken van landbouwmachines en van trekkers in schaal 1:32. Enerzijds richten wij ons hiermee op verzamelaars van landbouwminiaturen, en anderzijds op fabrikanten van landbouwmachines en trekkers. Voor ons is het belangrijkste een zo hoog mogelijke detaillering in de modellen, daarnaast streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteit.

Wie werken er bij Marge Models?

Binnen Marge Models heb je hele diverse werkzaamheden.  De meeste daarvan verdelen we onder Gert Valkema en mijzelf, Marianne Lammers. Voor piekmomenten en specialistische taken hebben we gelukkig een netwerk van mensen die we kunnen inhuren. Gert houdt zich voornamelijk bezig met de productontwikkeling en bepaalt welke producten gelanceerd worden. Hij begeleidt ook het proces van prototype tot lancering. Zelf houd ik mij meer bezig met de administratieve kant van Marge Models, zoals bestellingen, boekhouding, contracten en het maken van de productfoto’s.

Gert Valkema

Mede-eigenaar

Marianne Lammers

Mede-eigenaar

Hoe is jullie opslagbehoefte ontstaan?

Marge Models is klein begonnen. We hadden eerst opslag en kantoor aan huis. Op een gegeven moment gingen wij beurzen draaien waarbij we stand- en beursmateriaal nodig hadden wat ruimte in beslag neemt. Daarnaast begon ons assortiment en voorraad te groeien. Hierdoor besloten we om op zoek te gaan naar externe opslagruimte. Zelf opslag huren of kopen is gewoon erg prijzig. We hebben toen een kijkje genomen bij Loods 038 en hebben hier onze ruimte gehuurd.

Hoe helpt het huren van opslagruimte bij Loods 038 jullie bedrijf bij het succesvol ondernemen?

Het grootste voordeel van het huren bij Loods 038 is de flexibiliteit. Wij hoeven nooit een vierkante meter meer te huren dan wij ook daadwerkelijk nodig hebben. Daarnaast is het handig dat je bijna dag en nacht toegang hebt tot de opslag. Alles is veilig en goed verzorgd bij het bedrijf. Ook is het met onze handelsvoorraad praktisch dat wij in het ruimte laden en lossen gemakkelijk een levering te laten bezorgen.

Waarom landbouwminiaturen?

De keus voor landbouwminiaturen komt bij voornamelijk door Gert. Hij is al vanaf kind verzamelaar van miniatuur modellen. Op een gegeven moment wilde gert graag een miniatuur laten ontwikkelen, waarop we de mogelijkheden hiervoor onderzocht hebben. Van het één kwam vervolgens het ander en is het balletje gaan rollen. Zelf heb ik iets minder met landbouw, maar ik hou wel erg van gedetailleerde modellen. Voor mij is het de kick foto’s te maken van een schaalmodel waarna het lijkt dat je naar een echt exemplaar staat te kijken.

Hoe verkopen jullie de miniatuurmodellen?

Onze belangrijkste afzetmarkt is Europa. We verkopen met name aan groothandels en landbouwminiatuurhandelaren. Mensen die geen dealer in hun buurt hebben of liever online bestelle, is er ook de mogelijkheid om te bestellen op onze website www.margemodels.com.

Hoe zou je de gemiddelde koper van jullie miniatuurmodellen typeren?

Het is lastig om de kopers in één hokje te drukken. Wel kun je zeggen dat het vaak mensen zijn met een agrarische achtergrond of affiniteit met de landbouw. Ook zijn het vaker mannen dane vrouwen. Onze klanten vinden het vaak leuk om iets waar ze zelf mee gewerkt hebben te bezitten als schaalmodel.

Wilt u ook als bedrijf in de spotlight? Neem contact met ons op en we spreken met de mogelijkheden door!

Close Menu

Contactgegevens

  • Schoenerweg 1B 8042PJ Zwolle

Openingstijden kantoor

  • Ma - Vr 09:00 - 16:00 uur
  • Za 09:00-12:00
  • Zo gesloten
 

Openingstijden opslag

  • Ma - Zo 06:00 - 23:00 uur
 

Bel mij terug